Intruder Owners Club Holland

voor Alle Intruder Vragen & Antwoorden - http://www.ioch.com
Het is nu vr 25 sep, 2020 22:02

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 34 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: di 10 feb, 2015 21:52 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 14 apr, 2004 21:19
Berichten: 285
Woonplaats: Rotterdam
Hoi luitjes

Even een vraagje naar jullie toe ,afgelopen zomer in Duitsland voor het eerst pech
Gehad met onze bike ,het bleek achteraf mij verteld door de garagehouder dat er sluiting in de kabelboom van de dynamo was geweest ,daardoor moest ook de accu vernieuwd worden omdat je weet het Dynamo spanningsregelaar problemen dan gaat als eerste de accu naar de eeuwige jachtvelden .
Goed hij had het hersteld en ik kon na 5 dagen me vervangende motor( BMW R1200 RT ) weer omruilen voor onze bike goddank niets te nadele van de BMW hoor maar gewoon niet mijn ding .

De rest vd vakantie probleemloos verder kunnen afmaken en na de vakantie ook nog aardig
Wat km gereden om en nabij 6000 km nergens gelukkig problemen mee .

Afbeelding
Stekker vd Spanningsregelaar

Nu vandaag na wat schoonmaak werkzaamheden de spanningsregelaar los gemaakt en wat schets mijn verbazing niet de kabelboom had sluiting gehad maar de stekkeraansluiting zoals je ziet op de foto ze hebben 2 losse draden omgeleid naar de stekker van de spanningsregelaar (die ook te lijden heeft gehad van de sluiting) ,ik dacht bij mezelf wat een oplossing zeg ,dan zet je er toch een nieuwe stekker op ?????

Afbeelding
Stekker vd Dynamo

Afbeelding
zoals je ziet helemaal weg gesmolten

Afbeelding
Ik zou toch een beter gevoel hebben als de stekker
verbinding zo zit als het zou moeten zitten ..tochhh
Al moet ik zeggen dat ik absoluut geen problemen
heb gehad zoals ze het hebben proberen op te lossen
Maar toch !!!!!!!!

Afbeelding

Maar zijn er wel losse stekkers om dit op te lossen ???? het zit natuurlijk wel aan de kabelboom vd dynamo en spanningsregelaar die waren gemeten en goed bevonden (dus ja dan ga je geen nieuwe dynamo cq spanningsregelaar aanschaffen ..maar daar zitten wel de stekkers aan …….tochhh )

Mijn vraag is dan ook of iemand mij kan vertellen of de stekkers in überhaupt te koop zijn voor dit probleem en of iemand soms nog een oude kapotte dynamo cq spanningsregelaar heeft Liggen met daaraan wel hele stekkers ????..

Alvast bedankt voor het meedenken

Gr uit RoTTerdam

Aad & Christien


1500_born_to_ride

_________________
Keep The Rubber On The Road

TheRider


Laatst bijgewerkt door TheRider op wo 11 feb, 2015 00:27, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: di 10 feb, 2015 22:16 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 29 sep, 2010 07:46
Berichten: 2457
Woonplaats: Bleiswijk
Misschien Rene Jansen, die heeft nog een 1500 totall los staan in de schuur.

_________________
Loud pipes saves lives
----------------------------------------------------
Groeten, Jan


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: wo 11 feb, 2015 00:31 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 14 apr, 2004 21:19
Berichten: 285
Woonplaats: Rotterdam
impalacoupe_67 schreef:
Misschien Rene Jansen, die heeft nog een 1500 totall los staan in de schuur.


Thanks Jan ik ga hem een PB sturen.

Gr Aad & Christien

_________________
Keep The Rubber On The Road

TheRider


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: wo 11 feb, 2015 08:28 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 19 mei, 2006 14:55
Berichten: 2134
Woonplaats: Leeuwarden
hallo Aad,

die stekker blokken, moeten los te koop zijn, af en toe zie je deze wel eens liggen bij een elektronika zaak of een auto onderdelen zaak, de stekker kun je dan gewoon los halen door een mini schroevendraaier ( horlogemakers setje) in de stekker te stoppen en het "weerhaakje"van de verbinding in te drukken, dan trekken aan de draad en het komt er uit.

Succes

Chris

_________________
gun een ieder wat ze jou gunnen, zo nodig in tweevoud


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: wo 11 feb, 2015 21:33 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 14 apr, 2004 21:19
Berichten: 285
Woonplaats: Rotterdam
chris Visser schreef:
hallo Aad,

die stekker blokken, moeten los te koop zijn, af en toe zie je deze wel eens liggen bij een elektronika zaak of een auto onderdelen zaak, de stekker kun je dan gewoon los halen door een mini schroevendraaier ( horlogemakers setje) in de stekker te stoppen en het "weerhaakje"van de verbinding in te drukken, dan trekken aan de draad en het komt er uit.

Succes

Chris


Dank je Chris voor het meedenken ik ga een beetje rondneuzen om te kijken
wat ik tegenkom...enne dat los halen van de draden is mij ook nieuw ,ik dacht
dat het gesoldeerd was op die vaste stekkers :shock:

Maar ik laat de draden nog maar ff in de oude stekkers zitten todat ik
een nieuwe stekker heb en dan kan ik gaan kijken hoe dat werkt :wink:

Thanks voor de info Chris ik laat het je weten icon_duimomhoog.gif

Gr uit Rotterdam

Aad & Christien

_________________
Keep The Rubber On The Road

TheRider


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: wo 11 feb, 2015 22:23 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: zo 03 maart, 2013 12:21
Berichten: 544
Woonplaats: Doetinchem
Kijk anders even bij Eastern Beaver dat is een amikaans bedrijf waar je de stekkers los kunt bestellen ik heb voor mijn 1400 verschillende 4,5,6 pins stekkers daar gekocht want bij een bestelling ik dacht boven de 30dollar kost verzenden bijna niets daar onder was het schandalig duur

_________________
Gas op die lolly want vaak bun ie te bang


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: wo 11 feb, 2015 23:12 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 10 feb, 2005 13:20
Berichten: 605
Woonplaats: Maarssen
Je kan eens informeren bij Carmo !

http://www.carmo.nl/index.php?main_page ... cPath=1100


Of deze !

http://nl.aliexpress.com/item/2-6p-vehi ... 44567.html


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 12 feb, 2015 01:20 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 14 apr, 2004 21:19
Berichten: 285
Woonplaats: Rotterdam
Ronald_dtc / Hermanus

Thanks voor het meedenken en we gaan kijken :wink:

Gr uit Rotterdam

Aad & Christien

_________________
Keep The Rubber On The Road

TheRider


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 12 feb, 2015 17:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 15:44
Berichten: 1642
Woonplaats: Heerlen
Je kunt 't beter hier in Nederland bestellen en ook nog niet te duur.

http://www.rdae.nl/nl/

Groet René

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 12 feb, 2015 23:26 
Offline

Geregistreerd: ma 19 apr, 2004 22:59
Berichten: 238
Woonplaats: Emmeloord
Ik heb het zelfde probleem gehad Aad, nieuwe stekker gemonteerd,
maar oorzaak zat toch in de spanningsregelaar.
Nieuwe spanningsregelaar gemonteerd, 3000 km erna bleek toch mijn dynamo
een opdonder gehad te hebben, en deze ook nog vervangen.
Dit allemaal bij een km stand van +/- 50.000.
Ik zou toch eerst maar eens alles goed doormeten,
en wel bij verschillende toeren !

suc6

_________________
Grtz Eric


*** RESPECT ***


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: vr 13 feb, 2015 12:00 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 14 apr, 2004 21:19
Berichten: 285
Woonplaats: Rotterdam
INTRUDERIC 1500 schreef:
Ik heb het zelfde probleem gehad Aad, nieuwe stekker gemonteerd,
maar oorzaak zat toch in de spanningsregelaar.
Nieuwe spanningsregelaar gemonteerd, 3000 km erna bleek toch mijn dynamo
een opdonder gehad te hebben, en deze ook nog vervangen.
Dit allemaal bij een km stand van +/- 50.000.
Ik zou toch eerst maar eens alles goed doormeten,
en wel bij verschillende toeren !

suc6


Thanks voor de info allemaal,daar ga ik zeker wat aan hebben .

En Eric zo te lezen over het probleem vd 1500 hebben wij nog mazzel gehad
denk ik ,we hebben nu 71.000 km op de teller staan dus ik denk dat het tijd wordt
dynamo en spannings regelaar te gaan vernieuwen,en het te gaan bestellen waar
Hermanes dacht ik dat heeft gedaan ..we gaan nog wel even de spullen doormeten natuurlijk maar het lijkt ons wel wijs het te gaan vernieuwen ,ook omdat we in mei weer een Europa trip gaan maken en we van alle ellende bespaard willen blijven natuurlijk :wink:

Ik moet alleen wel precies weten welke dynamo en spannings regelaar we moeten
bestellen ,onze bike is van eind 2002 en ik geloof dat de spullen anders worden vanaf 2005 voor de bikes met electronisch onsteking .

Ik ga het hier terug koppelen hoe zaken verder gaan lopen .

Ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken daar hebben we echt wat aan
om te kunnen beslissen wat te gaan doen .

Gr uit Rotterdam

Aad & Christien

_________________
Keep The Rubber On The Road

TheRider


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: vr 13 feb, 2015 16:24 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 10 feb, 2005 13:20
Berichten: 605
Woonplaats: Maarssen
Hoi Aad ,

deze heb je nodig voor jouw 1500 , Dynamo en spannigsregelaar

https://www.tommotec.de/stator-lichtmas ... ty/a-2036/

https://www.tommotec.de/regler-lichtmas ... l/a-11023/


Dit is prima kwaliteit , Japans . Hiervan heb ik er al 4 besteld en gemonteerd bij diverse clubleden .



Succes ,

Gr,
Herman


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: za 14 feb, 2015 00:26 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 14 apr, 2004 21:19
Berichten: 285
Woonplaats: Rotterdam
Herman bedankt voor je advies

Ik ga dat zeker doen ...ik heb je een PB gestuurd met nog wat vragen Herman
het wordt te lang om dat hier neer te zetten :D

Gr uit Rotterdam

Aad & Christien

1500_born_to_ride

_________________
Keep The Rubber On The Road

TheRider


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: wo 18 feb, 2015 01:20 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 14 apr, 2004 21:19
Berichten: 285
Woonplaats: Rotterdam
Even terug koppelen wat er gaat gebeuren met onze Bike :wink:

Wat we zelf wel wisten is dat sluiting nooit zomaar gebeurd,maar ergens
door wordt veroorzaakt .

De spannings meter heb ik zelf nog door gemeten (Dioden) en die waarde's
waren redelijk, dus blijft de Dynamo over.... deze niet door gemeten.

Maar na verschillende ervaringen te hebben mogen delen van andere 1500 rijders
ben ik tot de conclusie gekomen dat wij nog niet zo slecht zijn weg gekomen
met 71.000 km op de teller ,bij veel van de andere was het al bij 50.000km :shock:


Afbeelding Afbeelding
Dus na advies van hun en raad en daad van Herman (Hermanus) hebben wij
een nieuwe Dynamo en Spanningsregelaar besteld,zodat we de 3 eenheid hersteld
hebben te weten accu / dynamo / spanningsregelaar zodat we er weer 71.000 km tegen aan kunnen :wink: :wink:

Wordt vervolgt

Gr uit Rotterdam
Aad & Christien

1500_born_to_ride


_________________
Keep The Rubber On The Road

TheRider


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: wo 18 feb, 2015 09:00 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: wo 29 sep, 2010 07:46
Berichten: 2457
Woonplaats: Bleiswijk
Aad, nog bedankt voor het mee bestellen van de dynamo icon_duimomhoog.gif

_________________
Loud pipes saves lives
----------------------------------------------------
Groeten, Jan


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 34 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling