Intruder Owners Club Holland

voor Alle Intruder Vragen & Antwoorden - http://www.ioch.com
Het is nu wo 03 jun, 2020 21:47

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 25 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 09:49 
Offline

Geregistreerd: zo 01 jun, 2014 13:21
Berichten: 16
Hoi,

Zoals velen hier op het forum heb ik heel veel last van knallen uit mijn uitlaat. Dit gebeurde bij mij pas na het monteren van open uitlaten.

Nu heb ik al diverse andere onderwerpen gelezen hier op het forum en velen gaven aan dat dit te maken kan hebben met de juiste afstelling, synchroniseren.

Nu is het volgende bij mij gebeurd. Zoals eerder genoemd: open uilaten gemonteerd--> weekje zo gereden met last van knallen-->vervolgens tijdens het rijden viel mijn motor uit
--> niet meer willen starten, motor gaat rond maar slaat niet aan--> bougies vervangen+ accu opgeladen-->motor start weer.

Vervolgens ben ik weer gaan rijden en gebeurt weer hetzelfde. Knallen en motor valt weer uit en slaat niet meer aan.

Heeft dit echt alleen te maken met het synchroniseren/afstellen carbs of kan het ook ergens anders aan liggen?

Wellicht hebben jullie een adres waar ik naar toe kan gaan in Brabant(omgeveing Den Bosch) om dit probleem te verhelpen.

Hoop dat het probleem duidelijk genoeg is omschreven.

Gr Ethmond


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 13:25 
Offline
IOCH lid

Geregistreerd: vr 03 maart, 2006 19:01
Berichten: 9451
Woonplaats: Kamp Beugelen.
- pakkingen van de uitlaat niet vernieuwd, ten dele afstelling.

Maar volledig niet weer aanslaan, dan heb je ergens een kabel met een beschadiging zitten. Bij warme motor is dan dat deel contact gaan maken waardoor je een sluiting hebt, zekering hoeft daardoor altijd niet te springen en bij koude motor maakt dat kabel deel nergens contact mee.

_________________
Groeten De Zen.


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 13:38 
Offline

Geregistreerd: zo 01 jun, 2014 13:21
Berichten: 16
Hoi,

Dank je wel voor je reactie.

Er zaten nieuwe pakkingen bij de uitlaat. Heb ze ook gemonteerd, wellicht dat ie ergens toch niet helemaal goed dicht zit. Bochten heb ik niet losgemaakt, dus daar kan het niet aan liggen.

Nu is het dan zoeken naar de kabel die wellicht sluiting maakt...

Nu heb ik zojuist een garage gesproken en die vertelde me dat ik een dynojet moest monteren om dit probleem op te lossen. Dit omdat ik open uitalten heb gemonteerd. Klopt dit?

Gr Ethmond


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 13:47 
Offline
IOCH lid

Geregistreerd: vr 03 maart, 2006 19:01
Berichten: 9451
Woonplaats: Kamp Beugelen.
Nee dat klopt zeker niet, dat is je gewoon op kostten jagen.

Afslaan en knallen heeft vast en zeker met elkaar te maken door een contact.

Alleen knallen is altijd weg te halen middels goed afstellen, maar afslaan doen ze niet, ik stel zelf veel 1400-es, met het standaard spul moet het lukken.

_________________
Groeten De Zen.


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 13:49 
Offline

Geregistreerd: zo 01 jun, 2014 13:21
Berichten: 16
haha...

ik had al zo'n vermoeden dat hij aan mij wilde verdienen.

Jij woont niet in Brabant he?? :D


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 14:07 
Offline
IOCH lid

Geregistreerd: vr 03 maart, 2006 19:01
Berichten: 9451
Woonplaats: Kamp Beugelen.
Nee, onder de rook van Meppel.
Dyna 300 erop zetten kost zo uit mijn hoofd iets van 300 - 400, maar daarmee komt ie niet bij de oorzaak, van wat ik noem het kabeltje, het niet weer aanslaan klopt niet, dat is een beschadigde kabel, dat kan - je bent met de uitlaten bezig geweest- je jiffy verklikker zijn, maar het kan ook elders zitten.

Ook mogelijk is dat je uit veiligheid je accupolen los hebt gehad, en deze niet goed weer vast gezet zijn, geen goede geleiding van de stroom.

_________________
Groeten De Zen.


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 14:25 
Offline

Geregistreerd: zo 01 jun, 2014 13:21
Berichten: 16
Dus ik moet gaan zoeken naar een kabel die het afslaan veroorzaakt.

Probleem is dat ik de motor heb gekocht van iemand die hem weer een paar jaar terug van iemand anders had gekocht die eraan heeft gesleuteld en redelijk wat heeft verbouwd. Dus de kabelboom is half verknipt onder mijn zadel en wat onder de pasagiersstoel zat zit nu ook namelijk min of meer onder mijn zadel. Dus alles zit eigenlijk op elkaar " gepropt" . Ziet er niet uit.

Op de pluspool van de accu zit een Optimate stekker die ik toch niet gebruik. Zal dat er maar eerst vanaf halen en daarna verder zoeken.


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 14:55 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: vr 19 mei, 2006 14:55
Berichten: 2133
Woonplaats: Leeuwarden
hallo Henriquez,

Hulzie, heeft ( zeker) gelijk, je dealer heeft gedeeltelijk gelijk.
(Persoonlijk zou ik zeggen motor weg doen en een andere aanschaffen, die niet die problemen heeft.)

Helaas voor de dealer, heeft Hulzie het vaker bij het rechte eind dan de dealer, wij noemen hem niets voor niets de 1400 Dokter.

groet
Chris

_________________
gun een ieder wat ze jou gunnen, zo nodig in tweevoud


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: do 24 jul, 2014 15:00 
Offline

Geregistreerd: zo 01 jun, 2014 13:21
Berichten: 16
@ Chris

Daarom ga ik op de adviezen af van de dokter....hahaha..


Motor ga ik niet weg doen hoor. Heb hem net en hij had geen problemen totdat ik andere uitlaten had gemonteerd paar weken terug.

Kwestie van uitzoeken en weer cruisen op dat ding. :lol:


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: vr 25 jul, 2014 07:17 
Offline
IOCH lid

Geregistreerd: vr 03 maart, 2006 19:01
Berichten: 9451
Woonplaats: Kamp Beugelen.
Dat is meten = weten zoals ze vaak zeggen.
Maar begin op een plek waar je het laatst de bedrading geraakt hebt.
Zitje eraf gehad? Dan heb je de CDI unit = ontsteking ook gedraaid, daar lopen twee stekkers in, zijn die nog fris en zien die contacten niet groen?

Andere manier van zoeken die je kan toepassen is, motor neerzetten, wel benzine toevoer hebben, en kabels betasten, wanneer je de boosdoener beet hebt zal ie afslaan, die kan je dan vervangen.
Ook wordt een kabel die sluiting geeft vaak iets warm en heeft een donkere plek.
Het is zoekwerk.

_________________
Groeten De Zen.


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: vr 25 jul, 2014 12:24 
Offline

Geregistreerd: za 19 nov, 2005 14:45
Berichten: 95
Woonplaats: Vlaardingen
zou toch maar eens goed de accuaansluitingen controleren omdat je al aangaf dat na het opladen de motor weer startte.
mischien de andere kant van de kabels even bekijken of die wel goed vast zitten.
En wat hulzie al eerder zei, de schakelaar van je standaard zou ook zeer goed de boosdoener kunnen zijn, maar omdat jou fiets al reeds verbouwd is is de kans groot dat die schakelaar al is doorverbonden en dan kan dat het ook niet zijn.

succes
mart v


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: vr 25 jul, 2014 14:21 
Offline

Geregistreerd: zo 01 jun, 2014 13:21
Berichten: 16
Dank je wel heren voor jullie tips.

Morgen ga ik eraan werken en laat ik zeker weten of jullie tips hebben geholpen.

Gr Ethmond


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: vr 25 jul, 2014 14:36 
Offline
IOCH lid

Geregistreerd: vr 03 maart, 2006 19:01
Berichten: 9451
Woonplaats: Kamp Beugelen.
Hmm, dat heet bij ons geen werken, maar bij ieder is het hobbymatig bezig zijn, werken doen we voor de kost............VUT-ters daargelaten natuurlijk.

_________________
Groeten De Zen.


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: vr 25 jul, 2014 14:41 
Offline

Geregistreerd: zo 01 jun, 2014 13:21
Berichten: 16
mijn excuses voor mijn woordkeuze :D

morgen ga ik eraan hobbyen, klinkt ook beter!! hahah :D icon_duimomhoog.gif


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: vr 25 jul, 2014 14:53 
Offline
IOCH lid

Geregistreerd: vr 03 maart, 2006 19:01
Berichten: 9451
Woonplaats: Kamp Beugelen.
duimpje2.gif duimpje2.gif

_________________
Groeten De Zen.


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Forum gesloten Dit onderwerp is gesloten, je kunt geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen  [ 25 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling