Intruder Owners Club Holland

voor Alle Intruder Vragen & Antwoorden - http://www.ioch.com
Het is nu do 09 dec, 2021 09:49

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 14 nov, 2020 19:43 
Offline

Geregistreerd: za 14 nov, 2020 19:41
Berichten: 8
Hey iedereen
Even mezelf voorstellen: Ik ben Floris, 31 jaar, en rijd al eventjes rond met verschillende gemotoriseerde voertuigen. Nu zag ik een oude verwaarloosde Intruder staan. Model 1999. De 1500CC versie. Denk dat alles er zowat af lag dat er kon afliggen, alleen de wielen hingen er nog in. (Ohja, de motor ook.)
Na een lange weg van vallen en nog meer vallen heb ik de motor uiteindelijk in orde gekregen. Alles werkte. Ik zeg werkte, want nu doet ie niets meer. Ik heb me aangemeld op dit forum op aanraden van verschillende mensen na een tevergeefse vraag op Facebook.
Ik omschrijf even het probleem
Ik draai de sleutel, het Rode Lampje van het Oliepeil brandt, en het licht van Neutraal.
GEEN KMstand. Geen lichten, geen pinkers, geen remlichten, niets eigenlijk. Starter doet ook niets. Toeter ook niet. Aleja, niets dus :D
Het rare is dat hij HEEEEEEL af en toe, wel start. Als ik de sleutel draai, en de KMstand komt er op, dan weet ik dat alles ok is.
Wat ik al nagekeken heb:
• De batterij (nieuw, maar ook een andere nieuwe geprobeerd)
• De zekeringen (ook allemaal in orde)
• De hoofdzekering
• Het contact
• Aarding
• Het startrelais
Mijn vraag is de volgende:
Kan er iemand mij helpen? Ik weet dat zo een zaken niet simpel zijn, maar alle tips zijn welkom.
Ik wil ook niet overkomen als een eendaagse forum bezoeker die wil gebruik maken van de goedheid en de tijd van sommigen. Ik probeer ook altijd mijn steentje bij te dragen.

Alle hulp is welkom

Dank je al sowieso voor de tijd te nemen om dit te lezen.

Groetjes
Floris


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: za 14 nov, 2020 20:33 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 15:44
Berichten: 1689
Woonplaats: Heerlen
Hoi Floris,

Ik wil je best helpen, maar alleen als je me duidelijk antwoord geeft op de vragen die ik ga stellen. Oke....
De gehele kabelboom is die nog origineel of is er in geknipt enz.
Je hebt duidelijk een gigantisch elektrisch probleem.

grts René

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: za 14 nov, 2020 21:03 
Offline

Geregistreerd: za 14 nov, 2020 19:41
Berichten: 8
Hey René

Er was 1 ding aan aangepast, maar dat heb ik terug op orde gezet.

Greets
Floris


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: za 14 nov, 2020 21:08 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 15:44
Berichten: 1689
Woonplaats: Heerlen
Heb net eens gekeken in het schema,
het enige wat ik zie, waarom wel je neutral en olie het doet is dat je contactslot niet in orde is. Je zegt zelf dat als je een paar keer met de sleutel op en neer gaat dat ineens wel alles het doet.
Dus contactslot uitbouwen, open maken en schoonmaken. Kijk wel goed hoe het in elkaar zit, veertje enz.

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: za 14 nov, 2020 21:47 
Offline

Geregistreerd: za 14 nov, 2020 19:41
Berichten: 8
Hey

Ik kijk het morgen even na! Bedankt. (Heb het contactslot wel uitgemeten, en blijkt te werken.. Kan dat, dat het toch doorgeeft, maar ook voor problemen zorgt?)

Greets
Floris


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: za 14 nov, 2020 21:56 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 15:44
Berichten: 1689
Woonplaats: Heerlen
Kan zijn dat het contact niet helemaal in orde is.
Voor je neutral en olie, heb je nl 2 stroom kabeltjes nodig, 1 komt rechtstreeks van de accu en gaat naar je tellerhuis en contactslot,
Vanuit het contactslot gaat het naar de zekeringskast, en van daaruit ook naar het tellerhuis.
Stel dat in het contactslot de kabel die naar de zekeringen gaat nog maar vastzit aan 1 dun draadje i.p.v. 30 draadjes (noem maar wat) dan heb je net genoeg om te meten en om de lampjes te laten branden maar meer ook niet.

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov, 2020 15:43 
Offline

Geregistreerd: za 14 nov, 2020 19:41
Berichten: 8
Hey!

Kleine update: slot nagekeken, daar ligt het probleem niet.. alles geeft door hoe het zou moeten, en was geen corrosie binnenin.

Iemand nog ideeën?
Dank je sowieso voor mee te denken!


Greetz
Flo


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov, 2020 15:51 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 15:44
Berichten: 1689
Woonplaats: Heerlen
Behalve neutraal en olie doet de rest van de verlichting helemaal niets?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov, 2020 16:03 
Offline

Geregistreerd: za 14 nov, 2020 19:41
Berichten: 8
Inderdaad. Helemaal niets


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov, 2020 16:04 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 15:44
Berichten: 1689
Woonplaats: Heerlen
Meteen een volgende vraag.
sleutel omdraaien, en de linkstuurschakelaar het passeer licht bedienen, werkt deze, groot licht moet dan aangaan zolang je de schakelaar vast houdt.

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov, 2020 16:08 
Offline

Geregistreerd: za 14 nov, 2020 19:41
Berichten: 8
Hey René

Ik probeer het morgen. Ben vandaag niet meer bij men motor :(

Groetjes
Floris


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov, 2020 16:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 15:44
Berichten: 1689
Woonplaats: Heerlen
Oke, ik vermoed dat je een massa probleem hebt.
kijk meteen dan naar het volgende, vanaf de - accu gaat een dikke kabel naar je startmotor, van hieruit gaat een dunnere kabel richting de olieschakelaar.
De olieschakelaar en de massa kabel gaan nu verder naar achter. Ter hoogte van je zekeringskastje (onder de motor) zitten de stekkertjes van de massakabel en olieschakelaar. Kijk deze eens na. Als deze inderdaad los ligt of slecht contact maakt dan doet de hele motor bijna niks.

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov, 2020 16:12 
Offline

Geregistreerd: za 14 nov, 2020 19:41
Berichten: 8
René

Mag ik al even zeggen dat ik het ten zeerste aprecieer dat je je tijd neemt om me te helpen!

Bedankt!


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: zo 15 nov, 2020 16:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 15:44
Berichten: 1689
Woonplaats: Heerlen
Floris,

Geen probleem, ik ken de kabelboom van de 1500 van binnen en buiten, jouw probleem is dan een kwestie van logisch nadenken, we komen er wel uit.
heb je al op de link onder mijn bericht geklikt, dan zie je mijn motor en wat er al allemaal aan gedaan is.

grts.

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
BerichtGeplaatst: ma 16 nov, 2020 20:43 
Offline

Geregistreerd: za 14 nov, 2020 19:41
Berichten: 8
Hey René

Heb je website even bekeken. Coole bike!

Oh ja, even terzijde

GEVONDEN!!!

Het was 1 stomme aansluiting van de massa die slecht contact gaf... Dit in orde gebracht en alles werkte perfect!

Bedankt voor je tijd, het doet echt plezier dat je me geholpen hebt!


Omhoog
 Profiel Stuur privébericht  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 17 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling