Intruder Owners Club Holland

voor Alle Intruder Vragen & Antwoorden - http://www.ioch.com
Het is nu do 20 sep, 2018 20:55

Alle tijden zijn GMT + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 06 jan, 2017 12:11 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 22 jun, 2013 18:49
Berichten: 289
Woonplaats: Hoofddorp
hoi luitjes, allereerst nog de beste wensen en een hoop veilige kilometers.
Voor de winter zet ik mijn motor altijd afgetankt (met Forte) weg.(eerst even laten lopen)
Omdat mij accu kapot was heb ik deze vervangen door een origineel voor de intruder 1500
(Motoport Hillegom). Alles gedaan..........mijn motor doe niets meer. Als ik het contact aanzet
gaat alles welbranden. De richtingaanwijzers doen het ook gewoon alleen start de motor niet.
Als ik de koppeling inhoud en op de startknop druk hoor ik alleen klik. Meer niet. De accu is goed aan
gesloten. Heb ik net nog gecheckt. Wie heeft een idee waar ik verder kan zoeken. Ben a-technisch dus
dus wie kan mij helpen.
Inmiddels al begrepen dat de startmotor niet rond wil. Wellicht dat mij motor te lang stil heeft gestaan
3 MAANDEN. Ga straks met startkabels proberen te starten. Als iemand nog ideeën of advies heeft hoor ik
het graag. ook de verlichting gecheckt. Deze doet het gewoon. Zou je toch zeggen dat de accu goed moet zijn
(de nieuwe wel te verstaan)
Gr. Erik


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jan, 2017 15:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 22 jun, 2013 18:49
Berichten: 289
Woonplaats: Hoofddorp
Hoi luitjes, motor middels startkabels weer aan de praat gekregen. Tijdje laten draaien, afgedankt + forte
Waarschijnlijk de startmotor die effe een zetje nodig had. Ook na 2 uur stilte hebben gestaan in een keer
starten. Nu wegzetten. Men gaf het advies 1x per 2 weken een uurtje aan de druppellader. Wie weet of dit
klopt. Iemand had ooit geadviseerd altijd aan de druppelladder.....dat koste dus mijn accu dus dat doe ik niet meer.
Gr. Erik


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jan, 2017 16:05 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 14:44
Berichten: 1445
Woonplaats: Heerlen
Ik heb de mijne nachts en een uurtje middags aan de lader, continu is hardstikke fout, op die manier ben je 24/7 je accu aan t belasten. Je rijd immers ook niet continu op de motor.
Dus een tijdklok ertussen, heb je er ook geen omkijken na.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jan, 2017 16:22 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 22 jun, 2013 18:49
Berichten: 289
Woonplaats: Hoofddorp
oke, maar waarom adviseren ze bij motorport om de 2 weken een uurtje. Niet dat ik jou kennis in twijfel
breng hoor (ik heb al vaker een goed advies van je gehad icon_duimomhoog.gif ) maar ik vind het verschil zo groot.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jan, 2017 16:26 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 04 aug, 2008 14:44
Berichten: 1445
Woonplaats: Heerlen
Is een kwestie van proberen, kan goed zijn dat een uurtje per week ook voldoende is. Als je geen alarm erop hebt zitten, moet dat goed kunnen.

grts René

_________________
http://intruder1500.orgfree.com
Motoren:
New Map C150 1949
Vl1500 1999
LTD 454 1990


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: vr 06 jan, 2017 16:44 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: za 22 jun, 2013 18:49
Berichten: 289
Woonplaats: Hoofddorp
oke, ga 1x per week 1 uur aan de lader en na een paar keer kijken of hij goed start.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: za 07 jan, 2017 13:00 
Offline
Provinciehoofd NB

Geregistreerd: di 06 jul, 2010 14:49
Berichten: 732
Woonplaats: Deurne
Ik heb 4 intruders staan, komen om de beurt 1 week aan de druppellader staan, en heb nergens geen problemen mee. Als je de lader er continu aan laat staan heb ik de ervaring dat de kans groot is dat de accu te veel vloeistof verliest.

_________________
Groeten uit de Peel.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: zo 08 jan, 2017 09:19 
Offline
IOCH lid
Avatar gebruiker

Geregistreerd: do 24 mei, 2012 15:10
Berichten: 793
Woonplaats: Neeritter
heb de mijne constant aan de druppellader (optimate )staan maar is wel een motobat accu
zit er al 4 jaar in en tot heden altijd starten :mrgreen: icon_duimomhoog.gif

_________________
Ik ben een Nederlander en trots om een LIMBURGER te zijn


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: ma 09 jan, 2017 11:55 
Offline
Avatar gebruiker

Geregistreerd: ma 16 apr, 2007 06:56
Berichten: 4303
Woonplaats: Leeuwarden
Het gaat er bij het laden om dat de gebruikte lader ook geschikt is om de accu te ontladen. Zo niet dan moet je de lader niet te lang aan je accu laten hangen want dan overbelast je hem, zoals Rene al aangeeft. Echter als de lader ontlaad kun je hem gewoon de hele winter laten hangen al is dat wel wat overkill maar meerdere malen een paar dagen kan dan zeker geen kwaad. Het blijft echter het beste om je accu op een normale manier te belasten en er dus gewoon mee door te rijden.

Even terug naar de TS, zo te lezen is/was je accu nog niet helemaal vol geladen. Als je een nieuwe accu koopt geeft deze meestal rond de 12,6 volt en dit moet naar de 13,2. Zekers bij een 1500 met een niet optimale afgestelde decompressiekabel.

_________________
Intruder Owner sinds 1989. Zie ook...
Renovatie VS750
Andreas Project VS700 (verkocht)
4 Seizoenen Pekelbeest VS750 (verkocht)
Een 1500LC als toermonster


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum

Zoek naar:
Ga naar:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling